donderdag 8 mei 2014

ons leven op Bonaire anno mei 2014 met veel foto's en Joël


Al weer een hele tijd geleden dat we iets hebben bericht. Raar eigenlijk als we bedenken wat er allemaal gebeurt in ons leventje op Bonaire. Aan de andere kant merken we dat juist dat leventje best wat energie vraagt.

De geboorte van Joël op 20 maart was een hele mooie gebeurtenis.  De bevalling vond thuis plaats. Op Bonaire is dat niet heel gebruikelijk. Dit merkten we aan de voorbereiding: na een eerste inspectieronde, thuis, werd een emergencytas gebracht met allerlei benodigdheden voor het geval er iets mis zou gaan. Gelukkig hadden zij deze niet nodig. De bevalling, geleid door een vrouw uit onze kerk, die biddend aankwam en praisemuziek opzette in de huiskamer,  verliep heel voorspoedig. Dat we een zoon hebben gekregen na twee dochters vinden we toch wel bijzonder. De kraambezoeken waren uiteraard vol met superlatieven over onze mooie zoon Joël.

 

Nienke en Norah waren een nachtje uit logeren bij een collega-gezin. Toen ze de volgende ochtend thuiskwamen konden ze hun geluk niet op met hun nieuwe broertje. En ja ja, Nienke en Norah zijn allebei grote zus en dat weten ze zelf maar al te goed. Ze genieten van het vasthouden van Joël en hem zo af en toe flink te verwennen.

De kraamtijd is anders..

Zes weken verder. Joël maakt het goed en ook Mariëlle is goed hersteld. We krijgen min of meer een ritme…..

De afgelopen weken hebben we een kraamfeestje gegeven voor de Krusada-familie en zijn er diverse anderen op kraambezoek geweest. Leuk om ook hier betrokkenheid te ervaren. In deze periode merken we wel een heel verschil met de geboorten van Nienke en Norah. Nederland is dan ver weg en komt dan bijvoorbeeld met een pakketje over de post weer even heel dichtbij. Het is echt leuk om post te ontvangen. Dat is voor groot en klein altijd weer een feestje, wat het ook is, (m.u.v. rekeningen J).

Bij Krusada is er volop beweging. We zijn begonnen met een groot  bouwproject voor een werkplaats. Deze werkplaats bidet mogelijkheid aan 25 cliënten die werkervaring kunnen gaan opdoen in de metaal en hout. Tijdens de jaarlijkse open dag van Krusada is er een officieel startschot gegeven voor deze bouw. Verder gaan we dit jaar beginnen met de realisatie van 12 plaatsen voor de nazorg/resocialisatie van langgestraften/gevangenen. We zijn erg blij dat de overheid Krusada heeft uitgekozen als uitvoerende organisatie van dit project.

Een ander groeiproject zijn onze greenhouses. Onlangs is er een verdubbeling van capaciteit aangeschaft die vanuit Nederland wordt verscheept naar Bonaire. Ons streven is om de locale bevolking van Bonaire te voorzien in verse groenten.
 

We hebben onze tickets geboekt om een vakantie te hebben in Nederland. 30 juni a.s. hopen we te vliegen naar Nederland en 18 juli gaan we dan weer terug. We kijken uit naar de ontmoetingen. Nienke maakt zich al druk over of ze wel een pyama heeft die dik genoeg is, want in Nederland is er toch sneeuw?

Hier op Bonaire leert Nienke boomklimmen, Papiaments en Engels. Dat is in ieder geval wat zij zelf zegt. Ook Norah geniet erg van haar schooltje. Op dinsdagmorgen en woensdagmorgen is Norah bij de juffrouws. Ze geniet erg van de aandacht en doet vrolijk mee met de brasa’s (= omhelzing: begroetingsvorm op Bonaire bij mensen die je goed kent).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten