zondag 25 november 2012

Eilandperikelen

Bon tardi, goedemiddag. Vandaag is het een regenachtige dag. De eerste die we meemaken. Op andere dagen viel er wel eens een echte tropische bui, maar dan scheen daarna al gauw de zon. Nu is het grijs en duren de buien soms wel meer dan een uur aan een stuk. Buiten is het 27graden. Binnen hebben we eerst noodgedwongen zonder een ventilator gezeten omdat de stroom uit was gevallen. Later vonden we het vanwege de 'lage' temperatuur ook wel prima zonder ventilatoren. Zondagochtend hebben we een Antilliaanse dienst bezocht. In deze dienst wordt de preek vertaald in het Nederlands. Dat konden we dus goed volgen. Het zingen/ de aanbidding is met name in het Antilliaans. Daar halen we wel wat bekende woorden uit gelukkig, waardoor we het wel mee kunnen maken om met anderen God te prijzen. De Heilige Geest spreekt alle talen. Dat spreekt hier wel heel erg. Zaterdag zijn we druk op zoek geweest naar een eigen autootje. Dat is nog niet zo makkelijk. Een auto in een redelijke prijsklasse die niet al te verroest is, is enigszins zeldzaam. We krijgen hulp van een collega bij Krusada, die oorspronkelijk automonteur was. Wat we tot nu toe echter gezien hebben is niet betaalbaar. We hebben de afgelopen week ook wat foto's gemaakt van de omgeving. Hierbij wat impressies. De natuur is op sommige stukken echt magnifiek.
Na de picknick weer naar ons huisje(nog een week)
Afgelopen week zijn we gestart met onze inschrijvingsprocedure. Stap 1 was dat we een afspraak hebben gemaakt voor 3 december a.s. om formulieren in tig-voud in te leveren. Na de prijzen in de supermarkt is de te volgen procedure bij de IND (wat Nienke stug de Stadswinkel blijft noemen) het volgende 'slik-moment' Onze dametjes hebben last van warmteuitslag. Flink wat poeder om de huid wat te laten rusten. Afgezien van wat jeuk hebben ze er verder niet zo heel veel last van en is het een bekend fenomeen voor blanke huidjes. Wat ook een bekend fenomeen is, is sinterklaas. Deze meneer heeft met zijn pieten afgelopen zaterdag Bonaire aangedaan. We hebben geen schoorsteen of brievenbus, maar wel wat kieren, dus wie weet...

4 opmerkingen:

 1. Leuk hoor om met jullie mee te lezen, al zullen sommige dingen wat lastiger zijn dan dat je ze zo even omschrijft. Gelukkig noem je het eilandperikelen en niet eilandsyndroom. Succes!
  André & Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha! ja inderdaad zijn sommige dingen meer dan wennen alleen en ook serieuze gebedspunten, maar een syndroom hoeven we het nog niet te noemen :-)
  Leuk om je reactie te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Eric en Marielle,

  Goed om het reilen en zeilen van jullie mee te lezen. Wat vervelend voor de dametjes die uitslag. De temperatuur is goed te noemen (stond vanmorgen mijn ruit te krabben). Veel zegen met het inschrijven, auto zoeken, inburgeren en straks het inrichten van het huis.

  Hopi bendishon desea,

  Elma en Alex

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Danki mi amigu. nos purba na siña e idioma. Dushi na lesa bo mesaage

  BeantwoordenVerwijderen