donderdag 7 mei 2015

Unieke momenten....


Wow! Bezoek van de koning
T Is al geen echt nieuws meer. Krusada heeft een prijs gewonnen.  (promotiefilm Krusada.)De appel van oranje, die jaarlijks wordt uitgereikt aan twee organisaties met een mooi sociaal maatschappelijk doel, gaat dit jaar ook naar Krusada! Het groenproject met de kassen die het afgelopen jaar in aantal verdriedubbeld zijn; het eiland van diverse verse groenten voorziet en cliënten uit 24-uurszorg of dagbesteding arbeidstraining biedt, is aangewezen door het Oranjefonds als een van de beste sociale initiatieven van Nederland. Wow! Leuk en bemoedigend.

Voor ons is het nog wel nieuws.... want voor ons (Eric en Marielle) en Krusada had en heeft deze prijs wel een paar bijzondere gebeurtenissen tot gevolg. Als eerste kwamen op 30 april,de koning en de koningin, beschermpaar van het oranjefonds, Krusada bezoeken. Wat een eer. En wat bemoedigend om zoveel interesse te krijgen voor wat Krusada wil betekenen. Het was een erg leuk bezoek, waarbij alle medewerkers en hun vrouwen betrokken waren.  Een mooie kans om te laten zien hoe God aan het werk is op Bonaire.   Twee oud-cliënten,  vertelden aan onze koning en koningin hoe zij uit een leven van verslaving zijn gekomen. Beiden vertelden als eerste: “Bij Krusada heb ik de Here Jezus leren kennen, ben tot geloof in Hem gekomen en dat heeft mijn leven veranderd.”  Ook een medewerker van het groenproject getuigde: “Ik doe dit omdat ik geloof.”  Wow!

Een ander gevolg van het winnen van  deze prijs is dat een aantal afgevaardigden van Krusada, waaronder wij, de prijs in Den Haag mogen ophalen. De prijs wordt uitgereikt door Hare Majesteit koningin Maxima en opnieuw vindt dan een ontmoeting plaats van Krusada met het koninklijk echtpaar. Wow... bijzonder! Bijzonder dat Krusada zo’n prijs krijgt. Bijzonder dat het harde werken van iedereen zo wordt beloond en gezegend. Bijzonder dat Krusada zoveel bekendheid krijgt, waardoor mogelijke nieuwe mensen die hulp nodig hebben bij ons zullen aankloppen. Waardoor we mogelijk nog meer steun krijgen door gebed en op andere manieren.
Wow: zie ook psalm 119 vers ... die wij volgens rooster (!) lazen op de avond voordat de koning en de koningin kwamen. 

Achter de schermen thuis:
Als wij in vier dagen naar Nederland heen en weer reizen gaan onze meiden uit logeren. We zijn heel blij dat een collega en zijn vrouw hen op willen vangen. Joël is de gelukkige die mee mag om even een knuffel bij de opa’s en oma’s te brengen.  We bereiden ons met plezier voor. We vinden het heel bijzonder dat we dit mogen meemaken en hopen ook heel even te genieten van een reisje naar Nederland en van elkaar.Geen opmerkingen:

Een reactie posten