maandag 30 december 2013

2013 - 2014 een 'bewogen' jaarwisseling


Het is weer even geleden dat we wat van ons hebben laten horen via deze blog. Via facebook en email hebben we wel wat contacten onderhouden, maar het is hoog tijd om er weer even goed voor te gaan zitten. Het is inmiddels kerst geweest en nog een paar dagen en dan is 2013 voorbij. Kerst hebben we met Krusada gevierd. Met bezoekers van de WalkIn en ook met cliënten van het mannencentrum en hun familie. Ook voor hen is kerst een belangrijk feest.
Kerst met 30 graden is toch wat anders dan in Nederland. We hebben echter genoten van de kerst en van de kerstboodschap die we mochten doorgeven aan onze cliënten. Een boodschap van hoop en redding. Juist voor mensen die, door allerlei omstandigheden, een kapot leven lijden, is het kerstfeest een boodschap van hoop.

Een vol jaar op Bonaire met ons vieren licht bijna achter ons. Het jaar heeft veel uitdagingen gekend. Voor Krusada, maar zeker ook voor ons als gezin. We zijn blij en dankbaar dat we kunnen terugkijken op een jaar waarin :
- we mochten verhuizen naar Kaya Jiwiri 1
- Mariëlle zwanger werd en we een baby verwachten in maart 2014
- Eric een nieuwe verantwoordelijkheid mocht aangaan bij Krusada
- Nienke voor het eerst naar school ging
- Norah voor het eerst naar de opvang is gegaan
- we Dingo (hond) aan ons gezin hebben toegevoegd

We zijn daarnaast ook erg blij als we terugdenken aan de contacten en meeleven uit Nederland. Vrienden, familie, gemeenteleden (Dordrecht), via diverse kanalen ontvingen we hartverwarmende steun. Met het leven op Bonaire zijn we teruggeworpen op onszelf als gezin. Het ontvangen van een email, een kaartje, een pakketje, financiële steun of een andere blijk van betrokkenheid of bemoediging, heeft ons echt goed gedaan. Vaak komen die blijken ook juist op een goed moment.

2014 gaan we met verwachting tegemoet. Bij Krusada staan er een aantal plannen in de startfase die het mogelijk moeten maken om meer mensen te bereiken met het werk van Krusada. We hopen en bidden dat deze plannen tot bloei komen in komend jaar.

Persoonlijk kijken we erg uit naar de komst van een nieuw kindje. Het kindje laat al regelmatig weten dat hij/zij betrokken is op het geluid (soms gegil) van zijn of haar zussen. De zussen kijken in ieder geval ook uit naar de komst van de baby :-)
Het zal wel gek zijn om hier een baby te krijgen. De temperatuur, de toch wat andere primitievere praktijken van de verloskundige, maar ook het ontbreken van kraamzorg, maakt het allemaal wat anders. We wachten in vertrouwen af.

We hebben met elkaar afgesproken dat we komende zomer naar Nederland komen voor een bezoek. Het is nog wel even speuren naar de 'goedkoopste' periode. De ticketprijzen zijn namelijk schrikbarend. Dat is niet nieuw, maar wel even slikken als je zelf 'ervoor staat'.

Hartelijk dank voor alle steun die jullie op diverse manieren hebben gegeven aan ons, in het afgelopen jaar!

Iedereen een hartelijke groet en een mooi en gezegend 2014!

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten