donderdag 29 september 2016

Hurricane Matthew bij Bonaire

Bonaire is in afwachting van tropische storm Matthew. En wij dus ook. Vanavond zal de storm langs het noorden van Bonaire voorbij razen. Hoe ver en hoe erg de strom Bonaire zal raken weten we niet. We kunnen veel sites raadplegen en de informatie is natuurlijk wel steeds meer up to date.

Er wordt veel wateroverlast verwacht. Het zal hard gaan waaien (rukwinden) en de zee komt op verschillende plaatsen hoog te staan. Er wordt geadviseerd vanavond binnen te blijven.

Op dit moment merken we nog weinig. Hoewel.. Vannacht was er nauwelijks wind en het was drukkend warm. Dat is al een paar dagen zo. Vanochtend begon het te regenen. maar nu zien we zelfs een klein zonnetje. Vermoedelijk omdat er een briesje is opgstoken. Westelijk, uit zee, in plaast van uit het oosten.

Net als iedereen treffen wij thuis voorbereidingen. En ook bij Kursada wordt er natuurlijk het nodige gedaan. We halen wat extra eten in huis en kaarsen. We zetten alles uit de tuin binnen . We maken zonodig dingen vast. We kijken naar de lucht en houden het niews in de gaten. En we bidden voor het eiland en de mensen.
We houden jullie waar mogelijk op de hoogte. De stroom kan een tijdje uitgeschakeld zijn. Dit kan vertraging opleveren. Geen bericht kan ook goed bericht zijn. En jullie kunnen iig ook het nieuws volgen.

Hartelijke groet van ons.

Update vrijdag 30 september 09.00 uur.
Inmiddels hebben we na een rustige nacht met wat regen begrepen dat de orkaan Bonaire aan de noordzijde is gepasseerd zonder dat er merkbare gevolgen waren. Het advies van de locale regering om binnen te blijven is opgeheven. Het normale leven gaat weer door op Bonaire ;-). We zijn echt dankbaar dat de orkaan zo voorbij is getrokken en hopen dat de kracht van Matthew afneemt om andere eilanden in het caribisch gebied ook te sparen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten