zondag 6 januari 2013

Bon aña, nobo 2013. gelukkig nieuw jaar!

Hallo beste mensen, Vanuit Bonaire wensen wij ieder die dit leest een gezegend nieuw jaar toe.

Zijn jullie ook zo benieuwd wat het jullie zal brengen? Dat is toch nooit te voorspellen. Daar hebben wij samen op oudejaarsavond wel over gesproken: vorig oud jaar was er nog niets van onze Bonaire-plannen in beeld. Zover wij het nu bekijken: er kunnen ergere dingen op je pad komen. Alleen al om een stukje van God in je leven te ervaren waar je niet om heen kunt. Het is echt aan te raden om hier naar op zoek te gaan en je vragen in Gods handen te legggen.

 Eric is het nieuwe jaar niet zo gezond begonnen. De afsluiting van het oude was al helemaal niet best. De vrijdag na kerst kwam hij ziek thuis. Na een weekend met koorts, hoesten e.d. is hij naar de huisartsenpost gegaan: Longontsteking. "U moet antibiotica slikken en reken maar dat u hier nog zeker drie weken last van zal hebben." Gelukkig heeft de antibiotica zijn werk gedaan. Eric is inmiddels al vier dagen koortsvrij. Langzaam maar zeker komt hij ook weer op krachten.

Het was een rare week voor ons, zo. Met nieuw jaar heeft Mariëlle wel met de kinderen een duik kunnen nemen in de oceaan. Zonder Unoxmuts op haar hoofd. We moesten wel om een heleboel lege en kapotte flesjes en een hoop opgestookt vuurwerk heenlopen voordat we bij het water waren (het is dus niet veel anders dan in Nederland), maar verder was het de moeite waard. Norah is niet te houden als ze twee stapjes (aan de hand) de zee in zet. Nienke heeft ook haar aarzeling overwonnen. We moeten haar wel vasthouden, ook als ze in een bandje zit, maar ze doet het. Met nieuwjaar werd Mariëlle gelukkig geassisteerd door de familie Verkouter en (schoon)zus, die ook nog even kwamen zwemmen. Anders was het alleen bij zandtaartjes maken gebleven en was de nieuwjaarsduik in het water gevallen.

 s Avonds was er een nieuwjaarspraise bij Krusada. We zijn het jaar zingend en biddend begonnen met medewerkers en cliënten met hun familie. In afwachting van een aantal nieuwe cliënten, die maandag beginnen, was het nu vrij rustig. Gebed voor deze nieuwe groep is heel hartelijk welkom. Het is voor iedere cliënt, bij Krusada gast genoemd, een hele stap om zich 24 uur te laten opnemen. Daarvoor alleen al is moed nodig. En dan: afkicken met de nodige ongemakken tot gevolg, je problemen onder ogen zien, in een groep leven, van de middelen afblijven, houdt dat maar vol...  Wordt vervolgd...

Hartelijke groetjes van ons: Eric, Mariëlle, Nienke en Norah

Geen opmerkingen:

Een reactie posten